Manuele therapie

Unknownrugis een behandeling die gericht is op het beter laten functioneren van gewrichten, door specifieke onderzoeks- en mobilisatietechnieken. Door het verbeteren van houding en beweging zijn deze verbeterde functies te handhaven. Problemen in de toekomst worden voorkomen door oefentherapie en advies over houding, beweging en leefstijl.

Manueel therapeuten hebben na de opleiding Fysiotherapie een opleiding gedaan waarin zij extra kennis hebben opgedaan over bewegen in de meest brede zin van het woord. Naast beoordelen van het bewegen van de ledematen vormt onderzoek en behandeling van  de wervelkolom een belangrijk onderdeel van deze opleiding.

Toepassing
Manuele therapie wordt succesvol toegepast bij de volgende klachten:
– hoofdpijn en nekklachten;
– nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling in de armen);been – klachten van de borstwervelkolom, borstkas en ribben;
– lage rug- en bekkenklachten (evt. met uitstraling in de benen);
– blessures in armen en benen met langdurige klachten.

Geen verwijzing nodig

Een verwijzing van een arts is niet nodig. Bij de eerste afspraak wordt er bekeken of de klacht thuishoort bij de manueel therapeut of dat er toch een beoordeling moet volgen door de arts. Na deze ‘screening’ volgt een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Hierna bespreken wij de analyse met u en volgt er een behandeladvies.