Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie:
Sportfysiotherapie is een specialisatie op “master niveau” binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. bewegingHij weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe of waarom u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke (top)sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. U herkent hem aan het NVFS trademark.DDD_3365s

Het werk van de sportfysiotherapeut.
De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten, waarbij knie, enkel, schouder, maar ook de rug wel de meest voorkomende klachten geven.
De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?
Met een gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut, kunt u uw training binnen afzienbare tijd (weer) op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.